Telefon: +40 (720) 100 120      WebShop
Site icon Bronzare.ro

Beneficiile paturilor de bronzare în lunile de iarnă

bronzarea pe timpul iernii

Odată cu începutul anotimpului cu mai puțină lumină și căldură solară, cu temperaturi scăzute, crește probabilitatea de a intra în depresie și starea noastră generală este mult mai proastă decât în celelalte anotimpuri ale anului. Din articolul care urmează, aflați cum expunerea la lumina UV în mod natural sau prin intermediul saloanelor de bronzare poate ajuta la combaterea acestor efecte secundare ale perioadei!

Cercetătorii din domeniul medical, în baza numeroaselor cercetări, cred că nivelul redus de lumină solară, afectează hormonii produși de către creier și lasă loc dezvoltării unor sentimente a căror intensificare poate duce la depresie. De cele mai multe ori, această depresie poate fi acompaniată și de o oboseală cronică, de lipsă de poftă de mâncare, supraîncărcare, pierderea puterii de concentrare. Din motiv că, nu putem obține destulă vitamina D prin lumina solară, aceasta nefiind destul de puternică, soluția ar fi să le obținem din surse alimentare și suplimente alimentare, dar principala sursă rămâne totuși expunerea la soare.

Cei care suferă de depresii, din motivele expuse mai sus, povestesc că, petrecerea unui timp cât de scurt pe un șezlong, la soare, sau dacă nu există posibilitatea, frecventarea unui salon de bronzare în acest scop, crește nivelul de vitamina D și odată cu aceasta starea lor de spirit, scăzând toate celelalte simptome asociate depresiei sezonale. Expunerea la raze UV (cele sănătoase și în mod conștient) pune în funcțiune hormonii precum serotonina și melatonina, care contribuie, printre altele, la un somn sănătos, astfel, contribuind și la rezolvarea unei probleme destul de mari ale individului de astăzi, și anume insomnia.

Bronzarea încurajează, de asemenea, producția de endorfine, care s-a dovedit a fi benefic pentru starea noastră mentală, de fapt, s-a demonstrat că ajută la combaterea depresiei sezonale, – o problemă reală care afectează o mare parte a populației, în special în țările scandinave unde lumina soarelui este mult mai limitată.

Fie că suferi de o depresie sezonală sau cronică, o ieșire la salonul de bronzare este întotdeauna decizia cea mai bună!

Care este legătura dintre bronzare și pierderea în greutate?

Beneficiile statului la soare și după cum am văzut și frecventarea saloanelor de bronzare, prin expunerea la razele UV, sunt folositoare în multe feluri, dar care este totuși legătura dintre frecventarea unui astfel de salon și slăbirea? Și chiar dacă nu v-ați fi gândit, există această legătură!

Dacă rămâneți pe frecvențele noastre timp de încă câteva minute, vă vom povesti un pic despre această legătură, ba mai mult vă vom mai servi și cu un plus de informații privind bronzarea perfectă.

Dacă ar fi să o spunem simplu, exprimat prin intermediul unui singur cuvânt, aceasta ar fi: energie, ea este legătura dintre solar și slăbire, înafara desigur de faptul că ambele cuvinte încep cu litera s! J Așadar, în cele ce urmează despre legătura dintre cele două.

În urma cercetărilor, în ultimii ani s-a dovedit că, razele UV (indiferent din ce surse vin ele) cresc aportul de energie din organism, mai ales în timpul iernii. Este cunoscut și faptul că și rata depresiei este mai mare când ducem lipsă de lumină solară. Frecventarea unui salon, în mod regulat, deci expunerea la razele UV, modifică nivelul de oxid intric în organism, ceea ce dilată vasele de sânge și scade tensiunea arterială, stimulează producția serotoninei și a endorfinelor în creier, ajutând la combaterea depresiei, crescând totodată nivelul energiei.

În concluzie: putem să ne luăm adio de la mâncatul din cauza stresului, rămânând cu mult mai multă energie! Și totuși unde este legătura?! Legătura este la întâlnirea a doi factori, care fac bronzatul în salon mult mai eficient și  anume consumul unor alimente care conțin beta-caroten, transformat în vitamina A de către organism. Astfel, consumul legumelor ca morcovii, cartofii dulci sau dovleacul plăcintar fac pielea să arate mult mai sănătoasă și strălucitoare și ajută la obținerea bronzului perfect la frecventarea acestuia în mod regulat.

Al doilea lucru sunt exercițiile fizice. Având tenul curat și strălucitor va permite deschiderea porilor. Cu ocazia efortului fizic va crește fluxul de sânge și nivelul de oxigen din organism, dar și la nivelul pielii, ce va permite asimilarea mai bună a razelor UV de către acesta. În acest mod va rezulta bronzul perfect, iar prin transpirație vom scăpa deasemenea de toxine, ceea ce va conduce la pierderea în greutate, ne mai povestind de beneficiul exercițiului fizic în pierderea de greutate. Urmând cel puțin cel două, să le spunem sfaturi, de a consuma mau multe carotide și de a face mai multe exerciții fizice, nu va rezulta doar un aspect minunat al pielii, ci va contribui și la sănătatea fizică a organismului, dar ne va ajuta și să ne menținem greutatea sau să devenim mult mai suplii!

Exit mobile version