Cum aplicăm autobronzantul pe față?
Faptul că este iarnă și minus 10 grade afară nu înseamnă că trebuie să renunțăm la un look bronzat, strălucitor. Autobronzantele ne oferă soluția perfectă, totul ambalat într-o sticlă și nici măcar la un preț exorbitant.
Despre autobronzante s-a tot scris, bune și rele, dar când vine vorba de bronzul de pe față, povestea este un pic diferită și asta o spun și experții. La bronzarea pe față totul este diferit față de bronzarea pe corp. De ce? Pentru că fața este cea mai sensibilă parte a corpului în sensul că este primul lucru care iese în evidență și este neacoperit. Pielea este foarte sensibilă, nu este o suprafață netedă, iar celule din această zonă sunt în continuă regenerare.
În cele ce urmează vom relata tot ce știm despre bronzarea cu autobronzant pe față.
Cu funcționează de fapt un autobronzant? Autobronzantul are un ingredient activ: dihidroxiacetona. Aceasta interacționează cu straturile superioare ale pielii, forțând pielea să prindă culoare. Experții numesc această reacție chimică, reacția Maillard. Această reacție chimică, a fost dezvoltată încă la începutul anilor 1900 prin dorința de a reproduce procesul biologic de sinteză proteică, adică reproducerea unei reacții chimice ce are loc între aminoacizi și zaharide reducătoare, fiind reacția în urma căreia se obține aroma specifică a produselor alimentare coapte. Mai târziu a fost adoptată și în industria cosmetică, la autobronzante, și în acest caz, substanța activă a cremei, dihidroxiacetona, reacționează cu aminoacizii din piele, generând un pigment numit melanoidină.
Despre beneficiile autobronzantelor am mai scris, dar poate nu strică să amintim una dintre ele, cea care a fost unul din motivele pentru care s-a ajuns la producerea autobronzantelor, și anume faptul că radiațiile solare produc foarte multe efecte adverse printre care îmbătrânirea pielii, apariția ridurilor, apariția petelor pe piele, o serie de dermatite și chiar cancer de piele, atât de des întâlnit în zilele noastre. Prin metoda autobronzării în schimb obținem același rezultat, fără să ne expunem la radiații, în orice anotimp sau vreme. Însă, nici aceste autobronzante nu sunt lipsite de efecte nocive, dat fiind faptul că reacția Maillard generează și niște radicali liberi, care degradează fibrele de colagen și elastina din piele, provocând îmbătrânirea prematură, apariția ridurilor și laxitatea pielii. Mai mult, autobronzantele intră în reacție chimică și cu radiațiile solare făcând radicalii liberi și mai instabili, deteriorând și mai mult pielea. Experții în cosmetică recomandă folosirea autobronzantelor fără această substanță, care este dihidroxiacetona sau înlocuirea acestor autobronzante cu un machiaj autobronzant sau un machiaj de seară, care imită efectul bronzat al pielii.
După această prezentare succintă a funcționării autobronzantelor, dacă vă decideți să folosiți autobronzantul iată câteva sfaturi de folosire corectă, look natural, atingere catifelată, nelipicioasă după aplicare.
Primul pas după cum am arătat și mai sus este găsirea unui autobronzant care, nu va distruge pielea, dar în același timp va oferi un bronz perfect, strălucitor. Recomandarea cosmeticienilor este să căutați acel autobronzant care este de același tip cu pielea feții. Dacă nu aveți o piele foarte sensibilă, puteți folosi și un autobronzant pe care îl aplicați și pe corp, dar într-o formă diluată, adică amestecată cu crema de față pe care o folosiți să vă hidratați pielea în mod obișnuit.
Experții noștri de pe bronzare.ro recomandă cremele din gama Australian Gold. De ce? În primul rând pentru că este un brand de creme cosmetice de calitate superioară, cu acțiune de hidratare, hrănire, anti-îmbătrânire, anti-radicali liberi, de reparare și bronzare. Mai mult, sunt tratamente veritabile de îngrijire a pielii, alcătuite din cele mai bune ingrediente din surse naturale, folosesc filtre minerale, care rămân pe suprafața pielii și acționează ca o barieră împotriva radiațiilor UV.
La întrebarea când și cum este cel mai indicat să aplicăm autobronzantul am mai răspuns în articolul nostru Tot ce e de știut despre autobronzante în mod detaliat. Iată acum doar câteva repere pentru a ne aduce aminte de cei mai importanți pași în aplicarea autobronzantului. Astfel:
- Curățarea pielii: se recomandă folosirea unui scrub pentru curățare profundă și deschiderea porilor, aplicarea unei creme hidratante, atenție una care nu conține uleiuri!
Notă: puteți aplica hidratantul împreună cu crema autobronzantă și nu uitați că autobronzantul se aplică seara înainte de culcare!
- Aplicarea autobronzantului se face purtând mănuși de protecție exceptând zona feței, aici se va aplica autobronzantul fără mănuși, dar urmată de o spălare rapidă imediat după aplicare. Notă: aplicarea oricărui autobronzant începe din zona feței apoi se trece la aplicarea acestuia pe corp, iar în ultima fază se aplică pe mâini și brațe.
Sfaturi de bune practici
- Dacă pe autobronzantul ales scrie că ține săptămâni întregi, ați ales un autobronzant prost, având în vedere că regenerarea celulară la nivelul pielii feței este foarte rapidă, de aceea și autobronzantul devine foarte repede din ce în ce mai puțin vizibil
- Dacă culoarea autobronzantului a pălit, folosiți un exfoliant și începeți procesul de aplicare de la început
- În caz că nu ați obținut o culoare uniformă peste tot, nu vă panicați, aplicați un exfoliant pe locul unde nu s-a aplicat bine crema și reluați procesul de aplicare. Puteți apela și la soluțiile pentru îndepărtarea autobronzantelor pentru a remedia greșelile de aplicare!
Folosiți doar săpunuri blânde în timp ce aveți aplicat autobronzantul, nu folosiți exfoliant în această perioadă.