Telefon: +40 (720) 100 120      WebShop
Site icon Bronzare.ro

Produse naturale pentru bronzare și machiaj

Australian Gold este un brand a căror produse sunt fabricate în Statele Unite ale Americii sub egida Sydney koala love brand și este lider mondial în sectorul cremelor pentru protecție solară. Compania a fost înființată în 1985 cu viziunea de a dezvolta formule dedicate celor care își iubesc pielea și doresc un bronz sănătos, uniform, radiant și fără cusur. În peste 30 de ani de dezvoltare, în propriile laboratoare de cercetare, an de an au prezentat formule noi de îngrijire a pielii extrem de inovatoare cu acțiune de bronzare, protecție și hidratare, completate cu creme pentru îngrijirea (întreținerea) corporală și pentru machiaj.

Pe scurt, brandul aduce niște creme cosmetice de calitate superioară, cu acțiune de hidratare, hrănire, anti-îmbătrânire, anti-radicali liberi, de reparare și bronzare. Sunt tratamente veritabile de îngrijire a pielii, alcătuite din cele mai bune ingrediente din surse botanice.

Protecțiile solare sunt unul dintre cele mai complexe și deseori controversate produse din industria cosmetică. Formulele de protecție solară pot varia de la produs la produs, dar elementul cheie al acestora este filtrul UV. Filtrele UV sunt ingredientul activ care ne protejează de razele dăunătoare ale soarelui. Cremele de protecție solară pot fi clasificate în două categorii cele care au filtre UV de origine minerală și cele care au filtre chimice.

Ce sunt aceste filtre UV și cum funcționează

Legislația europeană a autorizat în prezent 26 de filtre solare, dintre care doar unul singur mineral: dioxidul de titan. În Statele Unite, sunt autorizate două filtre minerale: dioxidul de titan într-o doză maximă de 25% și oxidul de zinc. Oxidul de zinc este autorizat în Europa, dar nivelul său de concentrație nu este limitat. Un număr mare de produse comerciale conțin unul dintre aceste filtre minerale. Diferența dintre aceste produse constă în procentul de substanță activă în produsul final, modul în care sunt încorporate aceste substanțe și dimensiunea particulelor primare. (Mineral filters in sunscreen products–comparison of the efficacy of zinc oxide and titanium dioxide by in vitro method, C Couteau 1, S Alami, M Guitton, E Paparis, L J M Coiffard)

Filtrele minerale, rămân pe suprafața pielii, pe epidermă și acționează ca o barieră împotriva radiațiilor UV, blocând și deviind razele dăunătoare. În prezent, există două filtre minerale utilizate în produsele de protecție solară, oxidul de zinc (ZnO) și dioxidul de titan (TiO2). Dioxidul de titan este obținut prin transformarea compușilor anorganici extrași din sol și apoi prelucrați pentru a fi folosite ca filtre solare. Oxidul de zinc apare în mod natural ca zincit mineral, pentru uz cosmetic este prelucrat în așa fel încât să reproducă structura găsită în natură.

Cremele solare minerale sunt asociate cu formule de creme cu textură mai groasă, care se aplică greu pe piele și lasă o pastă de culoare albă pe piele, în special  cele care au filtru cu oxid de zinc. Deci, în timp ce oxidul de zinc este considerat cel mai sigur și mai bun filtru UV cu spectru larg, deseori nu este preferat de consumatori. În acest sens s-au făcut progrese mari ajungând la formule de protecție solară cu aceste efecte diminuate, prin utilizarea unor particule mult mai mici de  mărimea nanometrilor. Filtrele nano minerale oferă protecție SPF și sunt mult mai ușor aplicabile, cu toate acestea a rămas o îngrijorare a consumatorilor în privința nanoparticulelor, suspectați că ar dăuna sănătății. În timp ce unele studii sugerează că nanoparticulele în doze mari pot dăuna sănătății, cele mai recente cercetări sugerează că, nanoparticulele oxidului de zinc, în produsele de protecție solară, nu penetrează pielea în cantități semnificative.

Filtrele chimice pătrund în piele, unde absorb radiația UV și o dispersează. Filtrele chimice cele mai folosite sunt: oxibenzonă, avobenzonă, ecamsulă, octisalat, octinoxat, octocrilen și homosalat. Aceste filtre sunt mai susceptibile în provocarea unor iritații, mâncărimi sau reacții alergice în comparație cu filtrele minerale. Acest lucru se datorează faptului că aceste creme sunt absorbite mult mai adânc în piele și au o fotostabilitate mai mică decât filtrele minerale, deoarece absorb radiațiile UV și structura lor chimică o transformă în căldură. Ultimele cercetări în domeniu arată că, filtrele chimice sunt, suspectate că interferează cu nivelurile hormonale, acționând ca perturbatori endocrini. În studiile efectuate pe animale, s-a constatat că unele filtre chimice, inclusiv oxibenzonă, homosalat, octinoxat și octil-metoxicinamat, afectează hormonii tiroidieni și hormonii de reproducere.

Majoritatea filtrelor chimice oferă o protecție cu spectru nu foarte larg pe când filtrele minerale sunt în general cu spectru mult mai larg, ZnO fiind singurul filtru recunoscut, care oferă protecție egală împotriva radiațiilor UVB și întregul spectru de radiații UVA.

Să vedem acum aurul australian (Australian Gold).

Sunt creme de protecție solară cu filtru mineral alcătuit din dioxidul de titan și oxidul de zinc, ce este după cum am arătat mai sus o opțiune non-chimică de protecție solară, cu un finisaj mat, sub formă de pastă/pulbere, nu foarte grasă, deci, se aplică foarte bine pe piele.

Ingrediente:

În aceste creme găsim ingrediente botanice australiene: prunul Kakadu cu rol antioxidant, datorită concentrației mari de vitamina C, eucaliptul, care oxigenează pielea și algele roșii, cu proprietăți de tonifiere, formând o combinație unică de plante, care hidratează și protejează, dar în același timp previn îmbătrânirea pielii.

Parfum: Citrus Oasis oferă un parfum sofisticat, subtil și răcoritor

Formulă prietenă cu mediul:

Cei de la Australian Gold folosesc o formulă fără oxibenzonă, fără parabeni, fără PABA, fără petrol, fără sulfați, fără coloranți și fără ulei. Hipoalergenic. Testat dermatologic. Recomandat și de către pediatrii. Nu a fost testat pe animale.

Protecția solară botanică Australian Gold este disponibilă și la noi, recenziile privind produsele lor sunt destul de bune în general.

Cum arată Australian Gold Botanical pe piele

Majoritatea recenziilor se pronunță ca fiind o formulă care nu lasă deloc pielea grasă după aplicare. Însă în unele recenzii apar mențiuni care spun că pielea pare puțin albicioasă după aplicare. De reținut însă este faptul că, pentru a-l spăla la duș trebuie să aplicați mai mult decât o simplă spălare, veți avea nevoie de o frecare cu săpun pentru a o spăla complet și asta datorită faptului că este rezistentă la apă 80 de minute după aplicare.

Există mai multe versiunii ale cremei de protecție solară: versiunile cu loțiune de exemplu cu protecție SPF  de 30, 50 și 70. Toate acestea sunt disponibile și într-o versiune pentru copii, care nu conțin parfumuri.

Exit mobile version