Telefon: +40 (720) 100 120      WebShop
Site icon Bronzare.ro

Sfaturi pentru bronzarea in siguranta

trucuri bronzare

Pot sa merg la salonul de bronzare in aceeasi zi in care merg la plaja?

Acest lucru trebuie evitat pentru a nu depasi doza zilnica de raze UV si pentru a evita arsurile solare.

Pot face dus imediat dupa o sedinta la solar?

Zvonul care sustine ca dusurile imediat dupa sedinta la solar favorizeaza indepartarea bronzului este fals. Bronzul este rezultatul procesului care se produce in interiorul tesuturilor pielii, nu pe suprafata ei. Ai grija de pielea ta facand dusuri si hidrateaza-te pentru un bronz cu adevarat evidentiat.

De ce nu ma bronzez uniform?

Interiorul bratelor si picioarelor nu se bronzeaza la fel de usor pentru ca numarul celulelor de pigmentare continute de piele este mai redus decat pe restul suprafetei pielii. La fel si in cazul fetei care dispune de un tesut epidermic mai gros pentru protectie impotriva razelor UV.

Pistruii si alunitele contin mai multi pigmenti de bronzare si, prin urmare, se bronzeaza mai repede fata de restul corpului. Portiunile de piele care se suprapun sunt mai putin hidratate, iar lipsa oxigenului poate duce la reducerea intensitatii pigmentilor de melanina.

Cat pot prelungi bronzul obtinut in vacanta la plaja?

Poti merge la un salon de bronzare o data sau de doua ori pe saptamana. Cateva minute de expunere sunt suficiente pentru mentinerea completa a nuantei bronzului tau natural.

Pot sau ar trebui sa-mi pregatesc pielea nebronzata inainte de expunerea la soare?

Chiar daca o expunere prealabila la razele UV artificiale nu te protejeaza in intregime de soare, aceasta stimuleaza sistemul de melanina ajutandu-te sa te bronzezi mai repede in vacanta si vei arata mai bine pe plaja! Ai grija, totusi, sa aplici o crema protectoare in timpul expunerii la soare.

Cat dureaza bronzul?

Intre doua si patru saptamani de la ultima sesiune de bronzat. In urma reinnoirii straturilor de piele, celulele sunt impinse treptat la suprafata. Dupa aproximativ 28 de zile, pielea isi incheie ciclul de reinnoire. Bronzul poate dura mai mult daca aplici lotiuni bronzante speciale.

Ma pot bronza la umbra?

Da. Bronzul nu se datoreaza numai expunerii directe la soare, ci si radiatiilor secundare reflectate in mediu. Nisipul si zapada, de exemplu, sunt puternici reflectori ai razelor de soare. Asadar, te poti bronza si sub umbrela, pe plaja.

Persoanele cu fototipul 1 pot merge la solar?

Cei care au fototipul 1 sunt foarte sensibili la soare iar dermatologii recomanda evitarea oricarui fel de bronzare. Acest lucru implica, insa, privarea de cele mai importante aspecte pozitive (asimilarea vitaminei D3, spre exemplu).

Bronzul natural si cel artificial sunt acelasi lucru?

Chiar daca radiatiile ultraviolete sunt asemanatoare in ambele situatii, intensitatea bronzului natural nu poate fi niciodata estimata din cauza factorilor externi: momentul zilei, anotimpul, altitudinea, cerul innorat, poluarea, vantul, deprecierea stratului de ozon, apropierea de ecuator, si altele. In saloanele de bronzare, rezultatele sunt controlate, deci estimabile.

Gratie unei tehnologii sofisticate care asigura o combinatie favorabila de UVA si UVB, aparatele de bronzare simuleaza radiatia solara minimizand totodata riscul eritemului sau insolatiei cunoscute mai degraba sub denumirea de arsuri. Solarele produc in cea mai mare parte UVA, o sedinta de 20 de minute in solar corespund, in ansamblu, cu rezultatele obtinute dupa bronzarea naturala timp de trei ore. Expunerea la lumina naturala este mult mai periculoasa pentru ca razele UVB si cele infrarosii nu sunt filtrate.

Exfolierea periodica a pielii este benefica?

In masura in care exfolierea este extrem de folositoare pentru curatarea pielii de pigmentatiile premature nesanatoase si de imperfectiunile induse ale pielii, aceasta nu ar trebui facuta in saptamanile dinaintea expunerii indelungate la soare – pielea trebuie hidratata si protejata. Epiderma este singurul strat care protejeaza pielea in profunzime, iar cu cat aceasta este mai groasa, cu atat structurile dermale vor fi mai putin afectate de lumina solara.

Protejarea pielii inainte de expunerea la soare este fundamentala pentru a inlatura pericolul afectarii acesteia.

Care sunt regulile pentru expunerea la soare?

Primele doua reguli pentru toti cei care stau la soare sunt: prevenirea arsurilor si reducerea la minim a intervalului de timp petrecut la soare.

Crema SPF impiedica aparitia bronzului?

In niciun caz! Desi culoarea pielii se schimba mai repede atunci cand nu ai folosit crema protectoare, cel mai probabil, rezultatul final va fi chiar mai satisfacator si mai durabil, iar factorul SPF va preveni arsurile.

Exit mobile version