Telefon: +40 (720) 100 120      WebShop
Site icon Bronzare.ro

Tuburile şi lumina UV

tuburile si lumina UV

Tuburile UV şi lumina UV sunt pietrele de temelie ale afacerii tale, dar cât de multe ştii despre ele? Să aruncăm o privire mai atentă la „magia” care este emisă de lămpile de bronzare.
Undele luminoase sunt împărţite în trei categorii: UVA, UVB şi UVC. Aceste lungimi de undă ale luminii, influenţează procesul de bronzare.

LUMINA UVB

Cu lungimi de undă între 280 şi 325 de nanometri, razele UVB sunt cele mai des întâlnite. Aceasta este lungimea de undă care stimulează melanina – pigmentul care determină bronzarea pielii tale. Cu cât expunerea este mai lungă, cu atât mai multă melanină este produsă. Deoarece expunerea excesivă la radiaţiile UVB poate cauza arderea pielii, majoritatea tuburilor UV au o cantitate mică de UVB. Lămpile de bronzare cu cantităţi mai mari de UVB au timpi de expunere mult mai scurţi.
Lămpile de bronzare sunt disponibile în mai multe opţiuni, intervalul cel mai comun fiind între 1.0 – 9.5 %. Cel mai frecvent, cu cât procentajul UVB este mai mic, cu atât este mai lung timpul de bronzare. Ca întotdeauna, consultă eticheta producătorului de pe aparatul de bronzare sau manualul de utilizare al tuburilor UV.
În procesul de producţie al unui tub UV, fosforurile şi gazele din compoziţia sa, controlează cantitatea de UVB emise de o lampă. De asemenea, determină dacă lampa este proiectată să fie o lampă bronzantă sau să aibă rezultate instantanee. Fiecare lampă de soare trebuie să conţină şi UVA. În cazul în care o lampă de bronzare conţine 6,5% UVB, echilibrul este de 93,5% UVA, împreună cu combinaţia de fosfor şi gaze din lampă.

LUMINA UVA

Între 315 – 400 nanometri, UVA este cea mai lungă lungime de undă. Aceasta este lungimea de undă care produce bronzul prin oxidarea melaninei care a fost adusă pe suprafaţa pielii de UVB. Deoarece razele UVB pot provoca supraexpunerea într-o perioadă scurtă de timp, unii oameni cred în mod greşit că UVA este „rezistent la ardere”. Nu este cazul. Chiar dacă durează mult mai mult, supraexpunerea la radiaţiile UVA poate cauza arsuri la nivelul pielii.
Lămpile de bronzare pentru faţă, emit UVA. Lămpile faciale din aparatul de bronzare sunt acoperite în mod obişnuit cu o sticlă cu filtru albastru, pentru a evita expunerea directă. Este important să urmăreşti timpii de expunere recomandaţi şi să recomanzi clienţilor tăi bronzarea moderată pentru a evita supraexpunerea.

LUMINA UVC

Lumina UVC nu este prezentă în tuburile pentru solar, dar le-am inclus aici pentru a îţi oferi o idee completă despre spectrul UV. UVC nu este emis în unităţile de bronzare, deoarece sunt dăunătoare pentru piele. Chiar şi aşa, UVC are totuşi utilitatea sa, fiind eficientă în procesele de sterilizare care distrug bacteriile dăunătoare. UVC are cea mai scurtă lungime de undă, situată între 180 până la 280 nanometri.

TUBURILE UV

Aparatele de bronzare emit UVA şi UVB, deci este important să înţelegi cum funcţionează aceste lungimi de undă. Aceste cunoştinţe te vor ajuta să recomanzi cantitatea adecvată de expunere pentru fiecare client în aparatele de bronzare din salonul tău. Este important ca oamenii să-şi dezvolte bronzul ideal în mediul controlat al unui salon de bronzare şi să înţeleagă beneficiile acestuia.

Exit mobile version