Telefon: +40 (720) 100 120      WebShop
Site icon Bronzare.ro

0.3 – noua dimensiune a bronzarii in Romania

Aparate de bronzat cu Norma eu 0.3

Norma EU 0.3 reglementeaza iradianta de eritem
ale aparatelor de bronzat

In Uniunea Europeana, aparatele de bronzare sunt supuse unor cerinte stipulate in legile nationale, directive si standarde  armonizate. Prezentele regulamente se refera atat la functionarea echipamentului cat si la puterea tuburilor UV utilizate.

In statele membre ale Uniunii Europene, iradierea echipamentelor de bronzare (iradianta de eritem) este specificata sa nu fie mai mare de maximum 0,3 W / m², valoare care tine cont de cerintele de siguranta ale standardului european (EN 60335-2-27). Noile aparate de bronzat sunt deja configurate si fabricate in functie de aceste cerinte. Toate tarile din Europa sunt supuse aceluiasi standard.

Pentru echipamentele existente in Romania, din generatiile anterioare, respectarea si monitorizarea este reglementata prin directivele europene prin Ministerul Sanatatii si supravegheata de Directia de Sanatate Publica.

Ca sa puteti face diferenta, pana la data de 15 Septembrie 2016 foloseam aparate de bronzat cu o valoare de  iradianta de 0,7 W / m². Dupa aceasta data toate saloanele care au in dotare echipamente de bronzare cu raze UV trebuie sa se conformeze Normei EU 0.3

Factorii care influenteaza iradianta de eritem

Interactiunea dintre designul dispozitivului cu capacitate de iradiere si spectrul lampii sunt decisive pentru iradianta echipamentelor de bronzare. De exemplu, un solar simplu, cu doar cateva tuburi UV puternice (iradianta de 0,7 W / m²) atinge o iradianta mai mare decat un aparat cu un numar mai mare de tuburi dar cu o putere mai slaba de bronzare (0,3 W/m²). Totusi, puterea unei lampi nu este singurul factor decisiv pentru efectul sau de bronzare, spectrul ultraviolet este de asemenea important.

Puterea lampii si efectul de bronzare

Legile si standardele pot reglementa iradianta, dar acestea nu prevad cerinte cu privire la efectul de bronzare a unui tub UV. In acest fel, fiecare dispozitiv de bronzat poate fi echipat cu lampi de bronzat, astfel incat acesta sa respecte norma de iradianta prescrisa la nivel national. Noile tuburi UV chiar pot avea un efect de bronzare mai mare. Interactiunea modelului dispozitivului cu design-ul lampii si spectrul, este decisiv pentru acest lucru. In consecinta, lampa de bronzare este, de asemenea, decisiva pentru efectul de bronzare. Exista o serie de posibilitati tehnice pentru producerea de tuburi UV perfecte pentru bronzat care respecta restrictiile legale. Selectarea materialelor luminescente joaca un rol deosebit, deoarece ele definesc punctul central al efectului de bronzare (bronzarea imediata / bronzarea de lunga durata).

 

Concluzie

Reglementarile nationale privind iradianta trebuie sa fie luate in serios si respectate. In cazul in care ai dubii, te rugam sa intrebi producatorul dispozitivului sau distribuitorul daca aparatul tau de bronzat corespunde cu valoarea maxima admisa. In acest caz, poti folosi un tub UV echivalent atunci cand trebuie sa il schimbi. Efectul de bronzare al lampii trebuie sa fie decisiv pentru selectia corecta a tuburilor UV.

Echipa noastra de service va fi gata oricand sa te sfatuiasca sa alegi tipul corect de lampi pentru tine. De asemenea, te rugam sa nu eziti sa soliciti consiliere prin E-mail

In cazul in care solarul nu respecta valoarea cea mai mare admisa la nivel national pentru iradianta de eritem, te rugam sa ne contactezi. Cu cat mai multe detalii ne dai despre aparatul tau de bronzare, (producatorul, modelul, versiunea, anul de fabricatie), precum si tipul de tuburi UV existente in aparat, cu atat vom fi mai in masura sa te sfatuim si sa iti oferim tuburile UV potrivite pentru acest dispozitiv special.

Tuburile UV Cosmedico obtin rezultate optime de bronzare in fiecare unitate modernizata. Profita la maximum de multi ani de experienta in tehnologia lampilor de bronzare.
La urma urmei, doar rezultatele optime de bronzare iti garanteaza clienti permanent multumiti!

Ai in continuare nelamuriri sau alte intrebari despre acest subiect?
Trimite-ne mesajul completand rubrica de Comentarii de partea de jos a paginii.

Exit mobile version