De ce este importanta curatarea si igienizarea aparatului de bronzare?
Curatirea aparatelor de bronzat
Curatirea aparatelor de bronzat
Curatarea aparatului de bronzare este la fel de importanta ca si de spalarea vaselor sau schimbarea asternuturilor.
Acest pas este important si obligatoriu din mai multe motive
- pastrarea igienei aparatului
- mentinerea acestuia intr-o stare buna – pastrarea operativitatii aparatului
- mentinerea sigurantei si a confortului clientilor
Intretinerea aparatului trebuie sa se faca zilnic, dupa fiecare sesiune de bronzare, cu o curatare mai intensa o data pe saptamana. Este o etapa necesara care trebuie executata de tine sau de personalul salonului pentru a te asigura de revenirea si multumirea clientilor.
Performanta de bronzare
Curatarea aparatului de bronzare este necesara si pentru a se pastra toate piesele in cea mai buna stare. Lumina UV care trece prin lampile de bronzare nu poate face acest lucru in cazul in care acestea se confrunta cu o bariera de praf sau murdarie. In cazul in care lampile UV si placa de acril de pe aparat sunt acoperite cu praf, cantitatea de lumina UV emisa, ar putea sa fie redusa cu pana la 10 %
Aceeasi regula este valabila pentru ventilator, zona de bronzare pentru umeri, sau alte parti ale aparatului.
Proceduri de curatare ale aparatului de bronzare
Atunci cand cureti un aparat de bronzare, primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa indepartezi placa acrilica de pe aparat. Apoi sa indepartezi cu grija tuburile de bronzare si sa folosesti o carpa umeda curata pentru a curata aparatul. Sterge cu atetie si toate tuburile UV, pentru ca acestea sa isi pastreze eficienta.
Totusi, nu iti recomandam sa faci aceste operatiuni de unul singur, fara asistenta de specialitate. Echipa noastra de service asigura curatarea aparatului. Trebuie doar sa programezi acest lucru.
Curatarea zonei droserelor
Tava cu drosere se gaseste de obicei sub aparatul de bronzare. Aceasta zona este importanta pentru mentinerea si functionalitatea aparatului si contine componente electrice, balasturi (drosere / transformatoare pentru neoane) si alte elemente. Din moment ce acest lucru nu este cunoscut sub numele de „parte a aparatului”, este foarte usor sa uitam sa il curatam in mod regulat. Nu lasa sa se umple cu praf, pentru ca poate fi afecta buna functionare a aparatului.
Ar trebui sa verifici tava de balast la fiecare cateva luni si sa folosesti un aspirator pentru a elimina praful de pe componente. Nu neglija acest aspect! O cantitate mare de praf poate provoca un incendiu periculos daca exista vreodata o scanteie electrica.
Nu uita de ventilatorul de racire
Atunci cand cureti si verifici zilnic aparatele de bronzat, verifica si ventilatoarele de racire. De obicei acestea sunt amplasate in tavile cu drosere, pe partea superioara si sub partea inferioara a aparatului de bronzare, in functie de tipul sau modelul pe care il ai. Ventilatoarele nu trebuie sa fie acoperite de praf, pentru a permite buna racire a aparatului.
Ingrijirea zilnica a aparatului de bronzare
Dupa fiecare client care a folosit aparatul de bronzare, un membru al personalului tau, trebuie sa faca o scurta verificare a aparatului si sa il curete cu solutie dezinfectanta. Astfel poti fi sigur ca toate piesele sunt in stare de functionare, placa acrilica nu are fisuri si ca toate componentele (inclusiv perna din aparatul de bronzare orizontal) sunt curate.
Ochelarii de protectie trebuie sa fie dezinfectati de asemenea.
Chiar daca ai mai multi clienti care asteapta, nu neglija niciodata acesti pasi. Nu iti vor trebui mai mult de 2 minute, iar clientii se vor simti in siguranta, vazand ca se mentine curatenia si igiena.
Mitul luminii UV
Zvonurile despre utilizarea luminii UV in aparatele de bronzare drept factor de igienizare, in acelasi mod in care apa fierbinte curata o sticla este total ERONAT.
Aparatele de bronzare emit raze UVA si UVB. Razele UVC, care nu sunt destinate sa fie emise de tuburile folosite in solar, sunt cele care au o istorie ca germicid. Chiar si asa, curatarea si igienizarea aparatului intre doi clienti, ar trebui sa fie o politica bine stabilita in salon. Nu poti fi niciodata prea curat sau prea sigur!
Alegerea unui dezinfectant pentru aparatul de bronzat
Un agent de curatare pentru solar cunoscut sub numele de dezinfectant pentru aparatul de bronzat, este ceva ce toti proprietarii de saloane de bronzare stiu de care au nevoie. Cu toate acestea, cu atat de multe optiuni existente pe piata, este greu sa stii care este cel mai bun pentru nevoile tale.
Iti recomandam dezinfectantul TEGEE SOL care are pH-neutru, dezinfecteaza puternic, este antistatic, are un parfum curat si poate cel mai important factor: nu afecteaza placa acrilica!
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!